home header 940

Här nedan presenteras praktisk information om SM. Om något är otydligt eller du har frågor så kontakta Lasse eller Tiina Andersson! Mvh OIF styrelse

Lånebåtar och gastar
Vill du låna båt? Vill du låna ut båt? Saknar du gastar? Saknas besättning? Kontakta Fredrik Hafzelius Fredrik Hafzelius har koll och hjälper till att förmedla kontakter. Fredrik mobiltel 0723109272. Lånebåtsförfarandet är en överenskommelse mellan ägaren och den som hyr båten

>> Hyreskontrakt 2021
>> Underlag hyresavtal 2021

Mätbrev
Kontakta Fredrik Wigelius om din IF-båt behöver mätas in Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Sjösättning av trailerbåtar
Kontakta Lasse Andersson i god tid. Det finns olika alternativ för sjösättning av båtar som transporteras landvägen. Viktigt att kontakta Lasse i god tid för samordning! Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller Lasse mobil 0702040438

Boende
IF-båtar och tenderbåtar ligger gratis vid Ekholmens brygga från onsdag till måndag. El finns vid bryggan. Övernattningsrum med kollostandard finns på Ekholmen och för att boka ett sådant rum så kontakta Lasse Andersson Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller Lasse mobil 0702040438.

För den som vill bo vandrarhem så finns olika alternativ. Avstånden är 3-4 distans. För frågor om transport eller boende så kontakta Fredrik Wigelius, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

>> Ön Grinda
>> Linanäs hamn på Ljusterö
>> Lillsved vandrarhem på Värmdö 

Måltider

För er som vill beställa måltider kommer Tiina och Lasse beställa matleveranser till Ekholmen från Mathem under tävlingsdagar. Drycker kan vara folköl, läsk eller bubbelvatten. Den finns ingen officiell seglarpub med försäljning på ön. Det kan vara svårt för oss att ordna specialkost. Vi planerar följande:

Frukost+lunchpaket på fredag, lördag och söndag:

Ni hämtar en påse och fixar mackorna själva. Kaffe och the finns vid dansbanan. Ta med egen termos och muggar. Påsen innehåller bröd, pålägg, frukt och grönsaker, yoghurt och vatten på flaska och kostar 150kr/person

Planen är att tända grillar på kvällarna och ordna följande rätter, vissa justeringar kan ske under dagarna:
Drycker kan vara folköl, läsk eller bubbelvatten. Tyvärr kan vi inte få den utlovade Foodboaten till bryggan.

På torsdag Matiga korvar med bröd, sallad och dryck 75kr per person

På fredag Fläskkarré med potatissallad, sallad och dryck 75kr per person

På lördag Hamburgare, sallad och dryck 75kr per person

Regattamiddag (catering) på söndag:
Dubbelmarinerad fläskfilé med potatisgratäng, sallad, smör, bröd  och dryck 250 kr per person

Det går bra att ta med egna drycker. Prisutdelning och middag sker snarast möjligt efter avslutad tävling.

Beställning sker senast 21/6 och via mail. Skicka beställningsformuläret till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Betala samtidigt till Tiina Anderssons Swish-konto 0704757285
Meddelande: IFSM2021

Beställning sker via mail. Skeppare som har anmält sig till SM kommer att få en beställningsformulär från Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

>> Matbeställning_IFSM2021

 

Hygien och toaletter
Följ SSF´s medicinska egenkontroller (se länk) och rådande rekommendationer. Torrtoaletter finns. Bastu med bad i havet och kalldusch  finns. Handsprit kommer att finnas på flera ställen.

Förbindelse med Waxholmsbåt
På Stora Saxaren mitt emot Ekholmen så finns Waxholmsbåt som går till stan. Överfart till Stora Saxaren kan ordnas. 

Vikingarnas segelsällskap
Arrangör är Vikingarnas segelsällskap, VSS i samarbete med OIF. Vikingarnas segelsällskap är en anrik segelklubb som grundades 1899 och de har arrangerat mängder av olika mästerskap under åren och speciellt till klassiska långsmala båtar som våra IF-båtar är. OIF har haft ett fint samarbete med Vikingarna under många år. Till exempel har vi seglat DM där i över 30 år. Seglingarna kommer att vara på östra Saxarfjärden som är mycket fina seglingsvatten!

Seglingarna
Vi planerar för Tune upp på torsdag med tävlingsdagar fredag, lördag och söndag. Antal planerade tävlingar per dag 3 (fre) +3 (lör) +2 (sön) =8. Det är ca 2 distans från hamnen till starten lite beroende på vindriktning. Mer information kommer när seglingsföreskrifterna publiceras.

Ekholmen  (VVS´s klubbholme)
Ön är en pärla till klubbholme och ligger strax väster om Stor Saxaren, Västra Saxarfjärden utanför Vaxholm. Här finns fina bryggor och några bojar på nord-östra sidan av ön där vi kan ha reserverade platser för våra IF-båtar. En liten sandstrand ligger mitt i hamnen och vid norra inloppet finns en gemensam grillplats med kvällssol. Klubbhuset på Ekholmen har magnifik utsikt över Västra Saxarfjärden och i klubbhuset håller seglingsledningen sin expedition. På holmen finns också en vedeldad bastu, som kan användas av seglarna samt en dusch med sjövatten. Utedass och sopstation finns. Vattentillgången är begränsad men finns i form av dunkar som arrangörsklubben hämtar. Det finns även en dansbana som kan användas för samling och förtäring.

Kontaktpersoner
Kontaktpersoner för årets SM är Tiina och Lasse Andersson och nås via mail Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller mobil 070- 2040438.

DM Lilla Värtan 19-20/6
För långväga deltagare på DM så finns möjlighet att ligga kvar i Vikingarnas hemmahamn vid Hundudden efter kontakt med hamnkaptenen Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller telefon: 076-12 20 30 3.

För mer infom om DM se kalenderinformationen...